Skip to content

Boråsbördiga textilier på ELLE-galan

Design

Cirkulärt mode är något skaparna bakom modemärket Johannes Adele har tagit fasta på. Deras nya kollektion utgår ifrån lokalt köpt restmaterial och är producerad i Do-tank Center och Textilhögskolan, med stöd av Circular Hub. 

Tillsammans utgör designerduon Johannes Leijonborg och Adele Gillardeu modemärket Johannes Adele, som vunnit flera prestigefulla priser för sina kreativa kollektioner med influenser från såväl Jämtland som södra Frankrike. Bland annat tog de hem Marketplace Borås pris SUFA (Show Up Fashion Award) 2018 och året innan fick de ELLEs och HMs nykomlingsstipendium.

Den 17 januari står de båda på ELLE-galans röda matta iklädda sina senaste alster, som till stor del är producerade i Do-tank Center och på Textilhögskolan i Textile Fashion Center i Borås.

Johannes och Adele
Johannes Leijonborg och Adele Gillardeu

– Vi är jätteglada och tacksamma över möjligheten att få husera här i så kreativa miljöer som det är på Textile Fashion Center. Här finns en koncentrerad kompetens och en närhet till support om något skulle krisa, berättar Johannes och Adele.

Tyget som kollektionen är baserad på är köpt av det Boråsbaserade Rekotex, ett företag som fungerar som en mäklare av leftovertyger genom en digital plattform. Broderingen av plaggen är gjorda i Do-tank Center – en kreativ innovationsmiljö inom Science Park Borås. Kollektionen är därmed en del av plattformen Circular Hub som inriktar sig på cirkulärt mode och textilier inom Västra Götalandsregionen.

Läs mer om ELLE-galan här!


Du måste godkänna