Swedese Repair

Swedeses Laminofåtölj har under mer än sextio år varit en älskad favoritmöbel i många svenska hem. Företagets filosofi är att skapa vackra möbler för framtiden och hållbarhet är en självklarhet. Swedese vet att det man älskar, det vårdar man, men ibland behövs ett visst mått av förnyelse.

Helt i linje med företagets hållbarhetstänk och höga kvalitetskrav är tjänsten: Swedese Repair. Tapetserare från hela Sverige utbildas hos Swedese för att kunna erbjuda en professionell renovering av bland annat Laminofåtöljen. Utbildningen sker i små grup- per i fabriken i Vaggeryd, där Lamino har producerats sedan 1956. Med hjälp av originaldelar, unik specialkunskap samt material ur fabriken, kan de Swedese-certifierade tapetserarna erbjuda sina kunder en förstklassig renovering, omklädsel eller lagning av sin gamla fåtölj och ge den möjlighet att följa nya generationer.Vi vill att våra produkter ska kunna användas i många år, gärna över flera generatio- ner. Därför lägger vi stor vikt vid att tillverka hållbara möbler av hög kvalitet. Vi ser även hållbarhet som en förlängd livstid för våra älskade möbler. Satsningen Swedese Repair är ett sätt för oss att erbjuda våra kunder möjligheten att förnya och långsiktigt ta hand om sina möbler. Swedese Repair är dessutom ett led i vårt pågående strategiska arbete med att möta och utveckla nya affärsmodeller inom framtidens behov av återvinning och hållbar konsumtion” säger Sonnie Byrling, VD för Swedese. Swedese hänvisar till de certifierade tapetserarna för omklädnad och renovering på sin hemsida och via sin kundsupport.

Om Swedese
Swedese grundades 1945 i Vaggeryd av bröderna Yngve och Jerker Ekström samt Sven Bertil Sjökvist. Med fåtöljen Lamino, lanserad 1956 efter flera års utvecklingsarbete, skapade möbelformgivaren och skulptören Yngve Ekström en älskad klassiker och den första riktigt stora succén för företaget.

Hans uttalade ambition var att skapa möbler som skulle överleva tillfälliga trender och designnycker. Laminos bekvämlighet och nätta elegans är typisk för Yngve Ekströms formgivning. Det skiktlimmade böjträt som sätter sin prägel på Lamino har varit en av grundpelarna i Swedeses tillverkning ända sedan starten. All tillverkning sker i företa- gets två fabriker i Vaggeryd och Äng, med hjälp av hantverkskunskap som utvecklats inom företagets väggar under mer än ett halvt sekel. Utifrån genomtänkt och stark formgivning produceras möblerna med minimal miljöpåverkan, i syfte att hålla minst en livstid.

Läs mer

Swedese
Swedese Repair

Detta är ett utdrag ur kapitel tre – Cirkulära erbjudanden, från utbildningsmaterialet “Var en del av den cirkulära omställningen! Inblickar och diskussionsfrågor om hur du kan bidra till cirkulära flöden av möbler” . I materialet lär du dig mer av den informationen som tagits fram under projekttiden.Utbildningsmaterialet består av åtta olika kapitel, vi har sammanfattat respektive kapitel.
Här hittar du hela utbildningsmaterialet