återbrukade möbler

Återbrukssajten Tage firar tio år – har sparat 50 miljoner kronor

återbrukade möbler

Nästa år firar Göteborgs stads interna återbrukssajt Tage tioårsjubileum. Hittills beräknas Tage bidragit till att 20 000 möbler och inventarier fått nytt liv, att utsläppen ha minskat med 1 500 ton och inköpskostnaderna för staden minskat med omkring 50 miljoner kronor.

Göteborg var tidigt ute då de 2013 startade sin sajt för återbruk. En sajt där verksamheterna kan annonsera, boka och efterlysa möbler och inredning. Satsningen har visat sig vara mycket lyckosam och sajten blir mer och mer populär för varje år som går.

– 2022 blir ett rekordår, säger verksamhetsutvecklare Nina de Bruin. Tage växer så det knakar och det är väldigt roligt att vi kan cirkulera så mycket grejer mellan stadens verksamheter.

Det som annonseras på Tage är utan kostnad. Sedan ett år tillbaka ingår även transport vid behov. Den växande populariteten gör att det från och med nästa år kommer vara ett helt team som jobbar med att utveckla sajten.

– Vi undersöker också möjligheterna att få med kranskommuner och andra organisationer som inte tillhör Göteborgs Stad, till exempel Göteborgs Universitet och Västra Götalands Regionen, avslöjar Nina de Bruin.

Cradlenet

Läs mer om projektet Cirkulär Kommun