2021 jun 2, Webbinarium: Cirkulär kommuns nätverksträff med temat cirkulära inköp och upphandlingar

Välkommen till ett webbinarium för att undersöka hur vi kan använda inköp och upphandling som ett verktyg för att bli mer cirkulära!

Webbinariet vänder sig till kommunala verksamheter och annan offentlig verksamhet.

Datum: 2 juni Tid: 09:00– 1130 Till anmälan. Sista anmälningsdag: 31 maj

Program

Hur kan vi använda upphandling för att främja cirkulär ekonomi? Upphandlingsmyndigheten presenterar verktyg och strategier för att möjliggöra ökad cirkularitet i inköps- och upphandlingsprocessen.

Nya kriterier för möbler och arbetskläder som möjliggör cirkulära flöden Vi får ta del av upphandlingsmyndighetens nya kriterier inom möbler och textil samt det webbstöd som tagits fram för att belysa att beslut som fattas innan upphandlingsdokumenten utformas har stor betydelse för textiliernas livslängd och miljöpåverkan

Viktiga tips om du ska upphandla återbruk och cirkulära tjänster Ingrid Wadman och Frida Torbäck från Inköp och upphandling Göteborgs Stad, berättar om utmaningar och lärdomar i arbetet med att ta fram deras cirkulära möbelavtal. Vi får också ta del av några testprojekt samt en ny vägledning för cirkulär ekonomi som tagits fram för att hjälpa beställarna i avropet.

Upphandling av skrädderitjänster och hur de arbetar för att öka efterfrågan på avtalet Anna Hallin, hållbarhetssamordnare från Kungsbacka kommun, berättar om deras skrädderiavtal och hur de arbetar med information, styrning och beteendeförändringar för att få till en ökad efterfrågan på avtalet.

Workshop Diskussioner kring cirkulära inköp och upphandlingar. Hur arbetar vi idag, vilka visioner och möjligheter ser vi framåt och vad krävs för att nå dit.

Alla kan delta i workshopen, oavsett förkunskap eller erfarenheter. Vi träffas för att inspirera och inspireras och diskutera frågorna tillsammans.

Anmälan till workshopen sker vid registrering.

Kontakt

Kontakta oss!