2022 okt 13-14, Svenska Textilmaskinmässan

Textilhögskolan lanserar Svenska Textilmaskinmässan (STM) – en mötesplats för hållbar textilproduktion! Under två dagar öppnas högskolans lokaler och labb för att skapa ett forum för framtidens lokala textilproduktion.

 

Varmt välkommen till en ny mötesplats för hållbar teknisk produktion och textil – Svenska Textilmaskinmässan.

Den 13-14 oktober 2022 bjuder Textilhögskolan i Borås in till en helt ny mötesplats, Svenska Textilmaskinmässan, med fokus på hållbar lokal produktion. Vilka möjligheter finns för lokal textilproduktion i Sverige och vilka är fördelarna? Kan du med hjälp av automation, maskiner och teknik i framkant samt god kunskap om att hållbarhetsfrågan behöver implementeras i allt från materialval till produktion och distribution, få ännu bättre förutsättningar att flytta hem produktion i mindre eller större skala?

Under två spännande dagar samlas svenska tillverkare av textilmaskiner, representanter för internationella maskinvarumärken och den svenska textilbranschen i Textilhögskolans labb och lokaler. Du får möjlighet att se maskiner i drift och diskutera med maskinbyggare samt ta del av presentationer kring den senaste tekniken inom hela värdekedjan.

Parallellt med STM arrangeras TEKO-dagen, vilket ger goda synergier och möjligheter till nätverkande samt inspiration och ny kunskap från ett gediget program med fokus på hållbar produktion.

Mässan är kostnadsfri för besökare. Studenter är välkomna.

Läs mer och anmäl dig här.