2022 maj 16, Lunchseminarium: Existentiell mening i Uddebo – ett exempel för innovation av hållbara livsmiljöer

Hur kan hållbarhet och välfärd utvecklas underifrån och vad kan vi lära av landsbygdsorten Uddebo vad gäller samhällens innovationskraft?

Välkommen till ett seminarium om hållbart samhällsbygge och om de möjligheter och utmaningar som en alternativ livsföring kan innebära.

Agenda
  • Margareta Carlén, fil dr i pedagogik och Marita Flisbäck, professor i sociologi, verksamma vid Högskolan i Borås, presenterar en studie av drivkrafter för att leva och verka i Uddebo.-
  • Juan Ochoa-Echevarria, områdeschef för Kultur, bibliotek och fritid i Tranemo kommun, i sin presentation om vad som kan inbegripas i en attraktiv och hållbar livsmiljö utifrån ett kommunperspektiv.
  • Presentationerna åtföljs av diskussion med auditorium, lett av moderator Peter Serrander, Science Park Borås tillsammans med Jonas Larsson, forskare i textil och mode på Textilhögskolan och Science Park Borås och Nils-Krister Persson, docent på Textilhögskolan och innovationsledare på Science Park Borås.
Anmälan och praktisk information Datum: 16 maj Tid: 11.30–13.00. Mingel med smörgås kl.11:00 Plats: DO-tank Center, Textile Fashion Center i Borås Seminariet är kostnadsfritt och du anmäler dig senast den 8 maj här