Skip to content

CircularHub viktig part för klädföretag i omställningen till cirkulär ekonomi

Affärsmodell
Nu arbetar CircularHub tillsammans med företaget Taiga och Cirkulära Halland för att ta ytterligare kliv mot en cirkulär ekonomi. Taiga utvecklar klädsystem för krävande arbetsmiljöer. Det kan handla om plagg som till exempel jackor och byxor i olika tåliga material och konstruktioner till ambulanspersonal, industrin och det militära.

-Vi startar konkreta piloter inom cirkulär ekonomi som får oss att bygga erfarenheter och bidra till att hjälpa våra kunder förstå vilka krav de kan ställa på oss i den cirkulära ekonomin, säger Maria Larsson, hållbarhetsansvarig på Taiga.

Samarbetet handlar bland annat om att genom att klargöra hur de initiativ mot en cirkulär ekonomi som Taiga startat hänger samman med företagets övergripande affärsmodell. Och hur man på så sätt kan skapa förutsättningar för att öka företagets hållbarhet med hjälp av en cirkulär ekonomi.

-Det är roligt att se att företag nu vill positionera sig i det nya affärslandskap som växer fram med medvetna konsumenter och därmed medvetna kunder och anställda, säger Erik Valvring, Innovationsledare på Science Park Borås.

-Det är viktigt att de nya cirkulära affärsmodellerna är lönsamma, säger Peter Algurén från RISE som varit med och räknat på bland annat hyrmodeller och som varit drivande i workshoppen med Taiga.

Läs mer om vårt erbjudande här.


Du måste godkänna