Skip to content

Ny satsning – Circular Design Program

Nyhet

Den ideella organisationen Ellen MacArthur Foundation lanserar Circular Design Program. Syftet är att övertala miljontals designers att sluta skapa produkter som hamnar som deponi.

Stiftelsen har beräknat att det år 2025 kommer att finnas 160 miljoner designers och kreativa beslutsfattare i världen, vilket representerar fem procent av den globala arbetskraften på 3,4 miljarder människor.

“De kommer att utforma allt omkring oss år 2025, från kläderna vi bär till de byggnader vi bor och arbetar i, till system som levererar mat och rörlighet”, säger stiftelsen till Dezeen som har spridit sammanfattningen av det cirkulära designprogrammet.

Programmet, som fortfarande utvecklas, vill göra cirkulär design till ”det nya normala” genom att övertyga 20 miljoner designers att hjälpa till att omvandla den globala ekonomin från en linjär till en cirkulär modell och att göra ytterligare 60 miljoner designers medvetna om cirkulär design.

Nytt Verktyg: För att hjälpa till att sprida kunskap kring cirkulär ekonomi har Ellen MacArthur Foundation tagit fram ett nytt verktyg som kompletterar Circular Designguide – ett Learning Hub. Där kan du även lära dig mer om cirkulär design i verktyget Circular Design.


Du måste godkänna